03:48 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (528)
0 10
Βρείτε μας

Να παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V προτίθεται η Τουρκία δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, μετά από σχετικές συζητήσεις.

Η Τουρκία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την οργάνωση της παραγωγής του εμβολίου COVID-19 Sputnik V της Ρωσίας στις εγκαταστάσεις των εγχώριων κατασκευαστών φαρμακευτικών προϊόντων, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, σχολιάζοντας την πρόσφατη συζήτηση του Ρώσου υπουργού Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο και του Τούρκου ομολόγου του, Φαχρετίν Κόκα.

«Ο επικεφαλής του τουρκικού Υπουργείου Υγείας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να οργανώσει την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στις εγκαταστάσεις των Τούρκων κατασκευαστών φαρμακευτικών προϊόντων μετά την τοξικολογική έρευνα που προβλέπει η τοπική νομοθεσία» ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό Υπουργείο Υγείας.

Ο Μουράσκο διαβεβαίωσε τον Κόκα για την ετοιμότητα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει την έρευνα σε πιστοποιημένο εργαστήριο, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνίες τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η σχετική δήλωση.

Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.

Προς το παρόν, το εμβόλιο SputnikV είναι ένα από τα 10 εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο και είναι στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στο τέλος της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών και στην έναρξη της μαζικής παραγωγής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (528)
Tags:
Τουρκία, Ρωσία, παραγωγή, Sputnik V, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK