07:31 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 10
Βρείτε μας

Σχεδόν έτοιμες για ανάπτυξη είναι οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Αρμενία και θα μεταβούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις υπόκεινται σε συντήρηση και προσαρμογή σε εδάφη του Καυκάσου πριν αναπτυχθούν στις περιοχές της αποστολής τους, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τετάρτη.

Συνολικά, 400 στρατιωτικά στελέχη της 15ης Ειρηνευτικής Ταξιαρχίας έχουν αναπτυχθεί με 20 αεροσκάφη Il-76 και άφθονα θωρακισμένα μεταγωγικά, θωρακισμένα οχήματα και εξοπλισμό επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία για την οποία μεσολάβησε η Ρωσία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τους ηγέτες των τριών χωρών και χαρακτηρίστηκε ως «επώδυνη» από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, υποστηρίζει ότι τα στρατεύματα και των δύο πλευρών πρέπει να παραμείνουν στις τρέχουσες θέσεις τους και να ανταλλάξουν κρατούμενους.

Πώς κλιμακώθηκε η ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορήθηκαν για κλιμάκωση της έντασης.

Στην Αρμενία επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση και έτσι οι άνδρες από 18 έως 55 ετών απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, μερικό στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και μερική επιστράτευση.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας που είναι συμπρόεδροι της Ομάδας του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κάλεσαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και συνέχιση των διαβουλεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, ειρηνευτική δύναμη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αρμενία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK