17:40 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (497)
0 11
Βρείτε μας

Οι ειδικοί στο ρωσικό ερευνητικό κέντρο «Vector» έχουν εντοπίσει πάνω από 15 υποσχόμενες ενώσεις για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου κατά της COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία καταχώρισε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το EpiVacCorona, το οποίο αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο της χώρας, Vector.

Τα μηνύματα μάλιστα που έρχονται από τη χώρα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού όπως ανακοίνωσε η ρωσική Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Καταναλωτών και της Πρόνοιας (Rospotrebnadzor) οι ειδικοί στο ρωσικό ερευνητικό κέντρο Vector έχουν βρει πάνω από 15 υποσχόμενες ενώσεις για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου κατά της COVID-19.

«Μέχρι σήμερα, έχουν αξιολογηθεί οι αντιικές ιδιότητες περισσότερων από 500 υποψήφιων θεραπευτικών παραγόντων. Η έρευνα πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης των ιδιοτήτων σε πειράματα in vitro (σε κυτταρικές καλλιέργειες) και in vivo (σε πειραματόζωα). Έχουν βρεθεί περισσότερες από 15 ενώσεις που έχουν έντονη αντιική δράση και θα μπορούσα να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φαρμάκων κατά του κορονοϊού» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ελπίδες πως η 3η φάση δοκιμών του εμβολίου EpiVacCorona θα αρχίσει σύντομα

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Άννα Πόποβα, επικεφαλής του εθνικού Παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor, είχε εκφράσει την αισιοδοξία της πως η τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου EpiVacCorona -του δεύτερου εμβολίου κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε στη Ρωσία- θα ξεκινήσει σύντομα.

«Ελπίζω πως η τρίτη φάση θα αρχίσει σε μία εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Σύμφωνα με την Πόποβα, όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει έως αυτή τη στιγμή, είναι πολύ καλά.

Όπως επιβεβαίωσε, μάλιστα, έχει αποδειχτεί η ασφάλεια του εμβολίου, το οποίο είναι επιπλέον ατακτογόνο καθώς δεν περιλαμβάνει ξενογενή πρωτεΐνη.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν εμφάνισαν ούτε πυρετό ούτε επιδείνωση της υγείας τους, πρόσθεσε η Πόποβα.

Όπως, άλλωστε, είχε αναφέρει το Rospotrebnadzor, οι πρώτοι εθελοντές που συμμετέχουν στις δοκιμές του δεύτερου καταχωρηθέντος εμβολίου EpiVacCorona της Ρωσίας, θα εμβολιαστούν τον Νοέμβριο.

Sputnik V: Στο 92% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Μεγάλη αποτελεσματικότητα, και συγκεκριμένα άνω του 90% παρουσιάζει εξάλλου το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση. 

«Οι δοκιμές έδειξαν την αποτελεσματικότητα μεταξύ περισσότερων από 16.000 εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο ή το placebo 21 ημέρες μετά την πρώτη ένεση. Ως αποτέλεσμα μιας στατιστικής ανάλυσης 20 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορονoϊού, μιας μελέτης που χωρίστηκε μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν placebo, φαίνεται ότι το εμβόλιο Sputnik V είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 92% μετά τη δεύτερη δόση» ανέφερε το δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η παρατήρηση 10.000 εθελοντών που εμβολιάστηκαν, που εκπροσωπούνται από γιατρούς και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου, «επιβεβαίωσε επίσης το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90%».

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (497)
Tags:
Ινστιτούτο Vector, COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK