10:03 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (529)
0 20
Βρείτε μας

Όπως τόνισε ο διευθυντής του Ιδρύματος Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το Sputnik V, όλες οι ποσότητες του πρώτου καταχωρημένου εμβολίου κατά του κορονοϊού παγκοσμίως έχουν αγοραστεί από το ρωσικό κράτος.

«Όλες οι ποσότητες του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V αγοράστηκαν από το κράτος, δεν είναι για λιανική πώληση» δήλωσε την Τετάρτη ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, που το ανέπτυξε.

«Όλα τα εμβόλια στη χώρα μας αγοράστηκαν από το ρωσικό κράτος, έτσι δεν μπορεί να πωληθεί με κάποιον διαφορετικό τρόπο» ανέφερε ο Γκίντσμπουργκ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να παραχθούν 500.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι δόσεις τον Ιανουάριο θα είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ έξι εκατομμύρια μηνιαίως θα παράγονται από τον Απρίλιο. 

Στο 92% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (529)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία, πανδημία, εμβόλιο, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK