23:56 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

«Αυτά ήταν όλα το ίδιο σχέδιο, τα "χημικά" στη Συρία, ο Σκριπάλ. Και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο με τον Ναβάλνι» ανέφερε ο Νεμπένζια, επικαλούμενος πλήθος ανακολουθιών στις υποθέσεις αυτές.

Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, τόνισε πως τα περιστατικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία που αποδόθηκαν στη Δαμασκό και η φερόμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι και του Σεργκέι Σκριπάλ ακολουθούσαν το ίδιο σενάριο.

«Αυτά ήταν όλα το ίδιο σχέδιο, τα "χημικά" στη Συρία, ο Σκριπάλ. Και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο με τον Ναβάλνι» ανέφερε ο Νεμπένζια.

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε πως όλες αυτές οι υποθέσεις είχαν πολλές ανακολουθίες, ωστόσο κανείς δεν ήταν πρόθυμος να «έχει σοβαρή συζήτηση γι' αυτό».

«Το πιο εξοργιστικό παράδειγμα που δείχνει πως δεν θέλουν να μιλήσουν με εμάς και πως [η Δύση] έχει διαφορετικά πρότυπα [στις καταδίκες χωρίς αποδείξεις] είναι τα "χημικά" της Συρίας» ανέφερε.

Ως προς την υπόθεση της φερόμενης δηλητηρίασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, ο Νεμπένζια σημείωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να ερευνήσει την καταγγελία του, ωστόσο, χρειάζεται πρώτα στοιχεία στα οποία δεν έχει πρόσβαση.

«Βρίσκονται [οι Γερμανοί] σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε δίκαια αιτήματα στα οποία δεν θέλουν να απαντήσουν. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την έρευνα, ωστόσο χρειαζόμαστε στοιχεία τα οποία εκείνοι αρνούνται να παραδώσουν» είπε.

Τον Σεπτέμβριο η γερμανική κυβέρνηση είχε υποστηρίξει πως οι γιατροί στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είχαν βρει ίχνη του Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι, ενώ η Μόσχα τόνισε ότι το Βερολίνο δεν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες στο σώμα του αντιπολιτευόμενου.

Tags:
ΟΗΕ, πρέσβης, Αλεξέι Ναβάλνι, υπόθεση Σκριπάλ, Βασίλι Νεμπένζια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK