19:42 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (515)
0 20
Βρείτε μας

Τέταρτο κρούσμα κορονοϊού μεταξύ υγειονομικών που συμμετείχαν εθελοντικά στους εμβολιασμούς με το Sputnik V. Οι εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ακόμη ένας γιατρός ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στις δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής του Περιφερειακού Υπουργείου Υγείας του Κουζμπάς, Έλενα Ζελένινα.

Σημειώνεται πως προ ημερών είχαν επιβεβαιωθεί ακόμη τρία κρούσματα μεταξύ υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στην περιοχή Αλτάι της δυτικής Σιβηρίας. 

Ο γιατρός, όπως ανακοίνωσε η Ζελένινα, μολύνθηκε μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V.

«Η ασθένεια εντοπίστηκε στην έκτη ή έβδομα ημέρα μετά τον εμβολιασμό, έτσι, είναι αδύνατο να πούμε εάν συνδέεται με το εμβόλιο, δεδομένης της περιόδου επώασης, μπορεί να είναι απλά σύμπτωση».

Ο ασθενής θεωρείται ότι έχει εμβολιαστεί και ότι είναι προστατευμένος από τον κορονοϊό τρεις εβδομάδες αφότου λάβει τη δεύτερη δόση, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η διαδικασία διαμόρφωσης ανοσίας.

Η εξήγηση του Υπουργείου Υγείας

Μετά την επιβεβαίωση των προηγούμενων τριών κρουσμάτων, ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας της Ρωσίας, Αλεξέι Κουζνετσόφ, παρείχε εξηγήσεις σχετικά με το γιατί μπορεί να βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφτασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik V.

«Περιστατικά θετικού αποτελέσματος μετά το τεστ κορονοϊού σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, κατά κανόνα σχετίζονται με το ότι τη στιγμή που προσβλήθηκαν από την COVID-19, δεν είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό τους ανοσία, επειδή δεν είχε περάσει επαρκής χρόνος από τη στιγμή του εμβολιασμού».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (515)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK