06:06 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης με την πτήση MH17 που συνετρίβη στην Ουκρανία, η ρωσική εταιρία Almaz-Antey.

Κατηγορηματικά διέψευσε τους ισχυρισμούς από το γραφείο του Ολλανδού εισαγγελέα περί «μη ανταπόκρισης» στα αιτήματά τους σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης της πτήσης MH17 η ρωσική εταιρεία αεροναυπηγικής και κατασκευής αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων Almaz-Antey.

Ο Ολλανδός εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η Almaz-Antey δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για διορισμό εμπειρογνωμόνων όσον αφορά στην υπόθεση του μαλαισιανού Boeing που έπεσε στην Ουκρανία το 2014.

«Η Almaz-Antey αρνείται τη δήλωση του Ολλανδού εισαγγελέα ότι η εταιρεία δεν απάντησε στο αίτημά του, στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή της πτήσης MH17 τον Ιούλιο του 2014. Στις 4 Σεπτεμβρίου εστάλη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Ολλανδό ανακριτή ως απάντηση σε αίτημα σχετικά με τον διορισμό των εμπειρογνωμόνων μας, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου ελήφθη επιβεβαίωση από τον ανακριτή σχετικά με την παραλαβή της επιστολής μας και τη δημιουργία επικοινωνιακής γέφυρας» ξεκαθαρίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία μάλιστα καθιστά σαφές πως έχει στην κατοχή της τα δύο αυτά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Νωρίτερα, στις ακροάσεις της Πέμπτης σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα, ο Ολλανδός εισαγγελέας Manon Ridderbeks δήλωσε ότι ο ανακριτής δεν είχε ακόμα ορίσει εμπειρογνώμονες της Almaz-Antey για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης MH17, καθώς «η ρωσική πλευρά δεν απάντησε στο αίτημά του».

 

Tags:
MH17, Boeing, Μαλαισιανές Αερογραμμές, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK