07:54 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
0 10
Βρείτε μας

Σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ βρισκόταν ο Πούτιν πριν την συμφωνία τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ προτού εγκρίνει την κοινή δήλωση για την κατάπαυση του Καραμπάχ και οι επαφές θα συνεχισοτύν εάν χρειαστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η υπηρεσία Τύπου δεν έκανε γνωστές πολλές συνομιλίες με τον Πασινιάν και τον Αλίγιεφ. Ο πρόεδρος επικοινωνούσε απευθείας στο διαδίκτυο με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας για πολλές ημέρες πριν από την υπογραφή της κοινής δήλωσης. Οι αρκετά εντατικές επαφές συνεχίζονται τώρα αν χρειαστεί», δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.

Πότε εκτιμάται ότι θα γίνει η μεγάλη συνέντευξη του Πούτιν

Η 17η Δεκεμβρίου είναι μία από τις ημερομηνίες που εξετάζονται για τη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

«Είναι αλήθεια, η 17Η Δεκεμβρίου θεωρείται ως μια από τις πιθανές ημερομηνίες. Δεν το ανακοινώνουμε γιατί μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, χρειαζόμαστε λίγο επιπλέον χρόνο για να μπορέσουμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πότε και πώς θα συμβεί», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η διαμεσολάβηση της Ρωσίας για την εκεχειρία

Ύστερα από 10 ώρες διαπραγματεύσεων στη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε, το Σάββατο (10/10), ότι η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 10 Οκτωβρίου καθώς και για ανταλλαγή κρατουμένων και νεκρών.

Παράλληλα, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συμφώνησαν να αρχίσουν «ουσιαστικές συνομιλίες» σχετικά με τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν αμετάβλητη τη μορφή των συνομιλιών για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ωστόσο, τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβίαση της εκεχειρίας μέχρι και τη σύναψη της συγκεκριμένης ειρηνευτικής συμφωνίας.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
Tags:
συμφωνία, Ιλχάμ Αλίγιεφ, Νικόλ Πασινιάν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK