16:56 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εν ευθέτω χρόνω και μόλις υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις επί των αποτελεσμάτων θα συγχαρεί τον υποψήφιο που έχει εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συγχαρεί τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, διευκρίνισε εκ νέου σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους:

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ασφαλώς θα στείλει συγχαρητήριο μήνυμα σε όποιον κηρυχθεί ως ο εκλεγείς Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το έχουμε πει ήδη. Αν καταλαβαίνουμε σωστά, ο νέος Πρόεδρος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί».

Ερωτηθείς για το αν η Ρωσία θα περιμένει έως το τέλος των δικαστικών διαδικασιών στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να κινηθεί νομικά έως τέλους για τα αποτελέσματα, ο Πεσκόφ απάντησε πως «δεν απασχολεί εμάς το πότε θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα. Όταν ανακοινωθούν, ο Πρόεδρος Πούτιν θα στείλει συγχαρητήριο μήνυμα».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχέσεις με το επιτελείο του Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως η καταμέτρηση των ψήφων στις ΗΠΑ συνεχίζεται. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη παραδεχτεί την ήττα του, με τους δικηγόρους του να καταθέτουν αγωγές σε διάφορες Πολιτείες, αξιώνοντας να σταματήσει η καταμέτρηση και να γίνει έρευνα για παραβάσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν αυτή τη στιγμή έχει 290 εκλέκτορες ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει 217.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK