16:34 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (521)
0 30
Βρείτε μας

Tο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) έχει ήδη λάβει αιτήματα για περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις του Sputnik V από περισσότερες από 50 χώρες.

Η Ουγγαρία θα λάβει τα πρώτα δείγματα του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, στον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σζιτζάρτο.

«Οι διανομές του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V στην Ουγγαρία και η κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου σε ουγγρικό έδαφος ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης. Ο Ντένις Μαντούροφ επιβεβαίωσε πως τα πρώτα δείγματα του εμβολίου θα διανεμηθούν στην Ουγγαρία μόλις την επόμενη εβδομάδα» γνωστοποίησε σε ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο μετά τις συνομιλίες των δύο μερών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) έχει ήδη λάβει αιτήματα για περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από περισσότερες από 50 χώρες και σκέφτεται να αυξήσει τις παραγωγικές του δυνατότητες στο εξωτερικό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα προσθέσει το ρωσικό Sputnik V στη λίστα των προτεινόμενων εμβολίων κατά του κορονοϊού για άμεση χορήγηση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εφόσον πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια.

Το Sputnik V που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, ήταν το πρώτο εμβόλιο σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη Ρωσία να το καταχωρίζει επίσημα στις 11 Αυγούστου. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (521)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK