14:49 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
0 20
Βρείτε μας

Οι κλινικές δοκιμές για το τρίτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο.

Η ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Τσουμάκοφ, αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναμένουμε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και θα υποβληθεί τα έγγραφα σε εμάς, προκειμένου να αξιολογηθεί η ποιότητα της ανοσίας που δημιουργεί» τόνισε ο Μουράσκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να καταχωρηθεί το εμβόλιο του Ινστιτούτου Τσουμάκοφ.

Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι μεγαλύτερη του 90%, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν όλοι την ίδια ανοσολογική ανταπόκριση.

«Μετά από τρεις εβδομάδες, δημιουργείται ανοσία» σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Βλέπουμε αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90% και ότι ο κάθε άνθρωπος δεν έχει το ίδιο επίπεδο ανοσολογικής ανταπόκρισης. Αυτή εξαρτάται όχι μόνο από το εμβόλιο, αλλά και από τον ασθενή, πώς αντιδρά ο οργανισμός στο φάρμακο. Και σε πολλές χώρες η αποτελεσματικότητα και η πιθανότητα χρήσης των εμβολίων υπολογίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%» υπογράμμισε ο Μουράσκο.

Τέλος επισήμανε ότι τα εμβόλια που έχουν καταχωρηθεί στη Ρωσία παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK