01:26 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (279)
0 10
Βρείτε μας

Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί, 8.000 οι τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για ανθρωπιστική κρίση έκανε λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε σύσκεψη που είχε θέμα την επίλυση ζητημάτων ανθρωπιστικού χαρακτήρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στις 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 8.000. Επίσης οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ έχουν καταστραφεί πολλά πολιτιστικά μνημεία και αστικές υποδομές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια.

«Η στρατιωτική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από 4.000 θύματα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, περισσότερους από 8.000 τραυματίες, ενώ υπήρχαν και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Οι αναφορές ποικίλλουν... Υποδομές και πολλά μνημεία έχουν καταστραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ελπίδα ότι η λέξη «διένεξη» δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για την περιγραφή της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί οριστικά.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (279)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK