15:05 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα ο κ. Πούτιν τόνισε πως η έξοδος των ΗΠΑ από την (INF) ήταν ένα «σοβαρό λάθος» που δημιουργεί τον κίνδυνο της επαναφοράς της κούρσας πυρηνικών όπλων.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας (INF) αύξησε τους κινδύνους ασφάλειας σε παγκόσμια κλίμακα, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι κίνδυνοι και οι απειλές έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά την έξοδο των ΗΠΑ από την INF» εξήγησε ο κ. Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Ασίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διαδικτυακό συνέδριο, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει τη συνεργασία και ζητεί σταθερότητα στην «Περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού τομέα.

«Σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασης και αποτροπής ενός νέου γύρου πρηνικών εξοπλισμών, όπως γνωρίζετε, έχουμε ανακηρύξει μονομερώς ένα μορατόριουμ την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς σε Ασία-Ειρηνικό και άλλες περιοχές, όσο οι Αμερικανοί εταίροι μας απέχουν από τέτοια μέτρα» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, η εν λόγω συμφωνία, από την οποία η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε τον Αύγουστο του 2019, ήταν βασικό στοιχεία της παγκόσμιας ασφάλειας.

Η Μόσχα έχει επαναλάβει αρκετές φορές πως «έτοιμη» να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να συγκρατήσει τις επιπτώσεις από το τέλος της συμφωνίας.

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, ΗΠΑ, Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς, Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων, Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων, πυρηνική συμφωνία, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Συνθήκη INF, INF
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK