01:39 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (279)
0 10
Βρείτε μας

Για την τήρηση της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνομίλησαν τηλεφωνικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και ο Αζέρος ομόλογός του.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αζέρος ομόλογός του, Τζεϊχάν Μπαϊράμοφ, για την εκτέλεση των συμφωνιών για την εκεχειρία στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Κυριακή από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Οι υπουργοί συζήτησαν λεπτομερώς την πρόοδο της υλοποίησης της κοινής δήλωσης των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας στις 9 Νοεμβρίου για την εκεχειρία και τον τερματισμό όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον συντονισμό των πρακτικών βημάτων στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ρωσικού ειρηνευτικού αποσπάσματος και της οργάνωσης του έργου του "επί του εδάφους"» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της ενεργούς εμπλοκής διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η UNESCO και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, για την μετά τη σύγκρουση ανόρθωση και την επίλυση ανθρωπιστικών προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση μεταξύ Γερεβάν και Μπακού, που διήρκεσε έξι εβδομάδες, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τερματίστηκε καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία στις 10 Νοεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των περισσότερων εδαφών που κατείχαν οι Αρμένιοι και τα οποία αποτελούσαν την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ),

Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (279)
Tags:
Αρμενία, εκεχειρία, Μπακού, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK