19:09 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (280)
0 10
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών για την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τέθηκε η εκτέλεση των συμφωνιών για την εκεχειρία στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Οι υπουργοί συζήτησαν για την υλοποίηση της κοινής δήλωσης των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας στις 9 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των όσων σχετίζονται με την ανάπτυξη των Ρώσων ειρηνευτών στη ζώνη των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εκπλήρωσης της αποστολής τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωση λεπτομερώς τον Αρμένιο ομόλογό του για τα σχέδια για το ανεξάρτητο κέντρο ανθρωπιστικής αντιμετώπισης, που δημιουργήθηκε στο Σπεπανακέρτ σύμφωνα με το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου της 13ης Νοεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λαβρόφ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τον Αζέρο υπουργό Εξωτερικών, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (280)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ερεβάν, Αρμενία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK