07:29 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 20
Βρείτε μας

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εποπτεύουν την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με εννέα παρατηρητήρια στη νότια ζώνη και άλλα εννέα στη βόρεια, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές τηρούν την εκεχειρία σε όλο το μέτωπο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σήμερα Κυριακή.

«Η εκεχειρία τηρείται σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν πρόσφατα, η ανταλλαγή σορών στρατιωτών συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εποπτεύουν την εκεχειρία στο αμφισβητούμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με εννέα παρατηρητήρια στη νότια ζώνη ευθύνης και άλλα εννέα στη βόρεια.

Επισημαίνοντας ότι η 15η ανεξάρτητη μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων ολοκλήρωσε την ανάπτυξη των θέσεων παρατήρησης στη βόρεια ζώνη ευθύνης της το Σάββατο. 

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση μεταξύ Γερεβάν και Μπακού, που διήρκεσε έξι εβδομάδες, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τερματίστηκε καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία στις 10 Νοεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των περισσότερων εδαφών που κατείχαν οι Αρμένιοι και τα οποία αποτελούσαν την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ),

Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
εκεχειρία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK