22:40 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 0 0
Βρείτε μας

Με θετικό μάτι φαίνεται πως βλέπει ο λαός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ την παρουσία ειρηνευτικής δύναμης της Ρωσίας στην περιοχή του.

Ο λαός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ βλέπει θετικά την ειρηνευτική δύναμη της Ρωσίας και αναμένει ότι θα έχουν σημαντική βοήθεια, δήλωσε ο δρ Αλεξέι Πολύκοβιτς, αναπληρωτής διοικητής της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η πρωτεύουσα, Στεπανακέρτ, βλέπει τη φυσιολογική ζωή να επιστρέφει σταδιακά.

«Οι ντόπιοι είδαν την ειρηνευτική μας δύναμη πολύ θετικά. Ελπίζουν ότι η άφιξή μας θα φέρει πίσω την ειρηνική ζωή» δήλωσε ο Πολύκοβιτς.

Σημείωσε επίσης ότι είχε οργανωθεί μια συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ του αμφισβητούμενου εδάφους και της Αρμενίας μέσω του διαδρόμου Λαχίν, λέγοντας ότι πολιτικά οχήματα φτάνουν εκεί συνοδευμένα μόνο από ειρηνευτικές δυνάμεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασιανάν υπέγραψαν συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με βοήθεια από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από εβδομάδες εχθροπραξιών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Μπακού διατηρεί τον έλεγχο των εδαφών που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εχθροπραξιών, ενώ η Ρωσία αναπτύσσει ειρηνευτές κατά μήκος της γραμμής επαφής και στον Διάδρομο του Λαχίν.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Η εκεχειρία τηρείται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εποπτεύουν την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με εννέα παρατηρητήρια στη νότια ζώνη και άλλα εννέα στη βόρεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές τηρούν την εκεχειρία σε όλο το μέτωπο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση μεταξύ Γερεβάν και Μπακού, που διήρκεσε έξι εβδομάδες, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τερματίστηκε καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία στις 10 Νοεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των περισσότερων εδαφών που κατείχαν οι Αρμένιοι και τα οποία αποτελούσαν την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ),

Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
εκεχειρία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, ειρήνη, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK