18:18 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (504)
0 30
Βρείτε μας

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με το όνομα Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Γκαμαλέγια. Από τότε, η Ρωσία έχει καταγράψει και δεύτερο εμβόλιο με την ονομασία EpiCoronaVac, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνών Vector.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε την ταχεία ανάπτυξη κέντρου για την έρευνα πάνω σε εμβόλια κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ίσως παραχθεί στην Κίνα και την Ινδία. 

Το κάλεσμα για το κοινό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εμβολίου αφορά τα μέλη του BRICS -Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης «πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επιταχύνουμε την ίδρυση κέντρου για ανάπτυξη και έρευνα εμβολίων, στα οποία συμφωνήσαμε πριν δύο χρόνια, με πρωτοβουλία των φίλων μας από τη Νότια Αφρική».

Μιλώντας στη Σύνοδο των BRICS, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε γνωστό ότι η Ρωσία μέσω του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) προχώρησε σε συμφωνίες με τη Βραζιλία και την Ινδία στη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του Sputnik V, ενώ κατέληξε και σε συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες στην Κίνα και την Ινδία για την έναρξη της παραγωγής του εμβολίου στις συγκεκριμένες χώρες όχι μόνο για την κάλυψη των δικών τους αναγκών αλλά και για τις ανάγκες τρίτων χωρών.

Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V

Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V είναι το πρώτο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως και έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (504)
Tags:
Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK