19:28 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ, θα επέτρεπε στους Αμερικανούς δικαστές να εκδώσουν ποινές σχετικά με τη χρήση αναβολικών από αλλοδαπούς αθλητές, εάν συμμετείχαν σε πρωταθλήματα σε οποία συμμετείχαν Αμερικανοί αθλητές.

Η Ρωσία βλέπει το νέο νομοσχέδιο αντι-ντόπινγκ των ΗΠΑ, ως προσπάθεια της Ουάσινγκτον να επεκτείνει τη δικαιοδοσία της σε άλλες χώρες και διαφωνεί έντονα με μια τέτοια πρακτική, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

«Σημειώσαμε την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Συνοψίζουμε αυτές τις προσπάθειες των ΗΠΑ στο να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους στο εξωτερικό, όχι μόνο στο πλαίσιο αυτού του συγκεκριμένου νομοσχεδίου», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Το νομοσχέδιο αντι-ντόπινγκ Rodchenkov πέρασε από τη Γερουσία των ΗΠΑ με διπλή υποστήριξη στις 16 Νοεμβρίου.

Το νομοσχέδιο θα επέτρεπε στους Αμερικανούς δικαστές να επανεξετάσουν και να εκδώσουν ποινές για υποθέσεις σχετικά με τη χρήση αναβολικών από αλλοδαπούς αθλητές κατά τη διάρκεια πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν Αμερικανοί αθλητές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) εξέφρασε ανησυχίες για την έγκριση του νομοσχεδίου. Ο οργανισμός σημείωσε ότι ο νόμος αυτός των ΗΠΑ μπορεί επίσης να προκαλέσει πολιτική απάντηση σε άλλες χώρες με τη μορφή παρόμοιων νομοσχεδίων που θέτουν στο στόχαστρο αθλητές.

Tags:
αθλητές, Νομοσχέδιο, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK