15:19 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
0 10
Βρείτε μας

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα διατεθεί δωρεάν στους Ρώσους πολίτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Vector.

Το εμβόλιο EpiVacCorona θα διατεθεί δωρέαν στους Ρώσους, δεν θα βγει στην αγορά ως εμπορικό φάρμακο, όπως τόνισε σήμερα, Τρίτη, ο Ρινάτ Μακσιούτοφ, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Vector, που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από το ερευνητικό κέντρο Vector του εθνικού Παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor θα είναι δωρεάν για τους Ρώσους. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για εμπορική διάθεση του εμβολίου» δήλωσε ο Μακσιούτοφ.

Όπως έκανε γνωστό το Παρατηρητήριο, το εμβόλιο που αναπτύσσει το Κέντρο Ερευνών της Vector, έχει περάσει πλέον στην τρίτη φάση των δοκιμών.

«Ελπίζω πως η τρίτη φάση θα αρχίσει σε μία εβδομάδα» είχε τονίσει προ ημερών σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 η Άννα Πόποβα, επικεφαλής του Rospotrebnadzor.

«Το εμβόλιο EpiVacCorona, που βασίζεται σε αντιγόνα, καταχωρήθηκε στις 13 Οκτωβρίου και οι δοκιμές της τρίτης φάσης είναι σε εξέλιξη» όπως ενημέρωσε η Πόποβα, η οποία συμμετείχε σε διαδικτυακό φόρουμ σχετικό με τα νέα δεδομένα για την COVID-19.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Ινστιτούτο Vector, κορονοϊός, EpiVacCorona, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK