22:06 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
0 42
Βρείτε μας

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 11 χώρες έδειξε ότι τέσσερις στους πέντε πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν με το Sputnik V.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία YouGov σε 11 χώρες βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με τέσσερις στους πέντε πολίτες να δηλώνουν έτοιμοι για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 19 Οκτωβρίου σε 12.000 άτομα σε 11 χώρες (Βραζιλία, Ινδία, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Αίγυπτος και Ινδονησία).

«Το 73% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ετοιμότητά του να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και γνωρίζουν για το ρωσικό εμβόλιο. Με τέσσερις στους πέντε πολίτες να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να εμβολιαστούν με το Sputnik V» αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 21% των συμμετεχόντων εμπιστεύεται τη Ρωσία περισσότερο από τους υπόλοιπους κατασκευαστές εμβολίων (21%), με το 15% να εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και 13% την Κίνα.

Πάντα κατά την ίδια δημοσκόπηση, εννέα στα 10 άτομα θα επέλεγαν εμβόλιο που βασίζεται σε παράγοντα ανθρώπινου αδενοϊού (όπως το Sputnik V) παρά άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν αδενοϊούς που δεν προέρχονται από ανθρώπους.

«Η επιστημονική εξειδίκευση της Ρωσίας στην μικροβιολογία, ανοσιολογία και στην ανάπτυξη των εμβολίων και των φαρμάκων είναι παγκοσμίως πολύ αξιόπιστη, όπως επιβεβαιώνεται και από τη συγκεκριμένη έρευνα. Η Ρωσία, ως κατασκευάστρια εμβολίων, αναφέρεται περισσότερες φορές από άλλες χώρες ως η πιο αξιόπιστη» δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
Tags:
Ρωσία, δημοσκόπηση, εμβόλιο, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK