06:57 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 0 0
Βρείτε μας

Κάθετος ως προς τις απόπειρες αναθεώρησης της δήλωσης κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει και να υπονομεύσει τυχόν απόπειρες ρεβιζιονιστικής αναθεώρησης της τριμερούς δήλωσης κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λάβροφ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον Πίτερ Μάουερ, πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), στη Μόσχα.

«Προς το παρόν δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια να ξαναγραφεί ή να αναθεωρηθεί η δήλωση που εκδόθηκε», δήλωσε ο Λάβροφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα «κάνει τα πάντα, ώστε τέτοιες προσπάθειες να μην πραγματοποιηθούν και σε καμία περίπτωση να μην επιτύχουν».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ομοφωνία μεταξύ 17 κομμάτων της αντιπολίτευσης της Αρμενίας απέναντι σε τέτοιες απόπειρες.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας ενέκριναν κοινή δήλωση σχετικά με την παύση των ένοπλων εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η κατάπαυση του πυρός άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με τα δύο μέρη να τερματίζουν στρατιωτικές ενέργειες εντός των ουσιαστικά κατεχόμενων περιοχών κατά τη στιγμή της συμφωνίας.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την επιβολή της κατάπαυσης του πυρός.

Ο ρόλος του ICRC σύμφωνα με την τριμερή δήλωση είναι να διευκολύνει την ανταλλαγή κρατουμένων και σορών νεκρών στρατιωτών.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
κατάπαυση πυρός, συμφωνία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK