02:14 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τυχόν κατηγορίες προδοσίας στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, μετά την πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τερματίζει τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι «αβάσιμες», δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον τηλεοπτικό σταθμό «Rossiya 24», ότι πιθανές κατηγορίες προδοσίας ενάντια στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν, μετά την πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι αβάσιμες.

«Οι κατηγορίες εναντίον του [Πασινιάν] για κάθε είδους προδοσία είναι αβάσιμες» είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Αρμενία δεν αναγνώρισε ποτέ την ανεξαρτησία του Καραμπάχ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν προσπαθούσε να πάρει πίσω τα εδάφη του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

«Κανείς, ούτε καν η Αρμενία δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Τι σημαίνει αυτό από την άποψη του διεθνούς δικαίου; Το Αζερμπαϊτζάν πήρε πίσω τα εδάφη που θεωρούσε δικά του και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα θεώρησε ότι αυτά τα εδάφη ανήκουν στους Αζέρους».

Στην Αρμενία ξέσπασαν μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στις 9 Νοεμβρίου από τον Πούτιν, τον Πασινιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Μάλιστα ανταποκριτές του Sputnik στην Αρμενία σημειώνουν ότι κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας.

Tags:
Νικόλ Πασινιάν, εκεχειρία, προδοσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK