21:59 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 20
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να υποκινήσουν την έχθρα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Δύση προκαλεί τους εθνικιστές σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να απαξιώσουν τη συμφωνία εκεχειρίας και να την εκτρέψουν, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Έχουμε πληροφορίες πως κάποιες χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν υπάρχοντες διαύλους για να προκαλέσουν Αρμένιους και Αζέρους εθνικιστές ώστε να απαξιώσουν και να εκτροχιάσουν τη συμφωνία εκεχειρίας» τόνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι «δίαυλοι» αυτοί ερεθίζουν τους Αρμένιους λέγοντας πως η εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έγινε σε βάρος του Γερεβάν και τους Αζέρους υποστηρίζοντας πως το Κρεμλίνο «έκλεψε τη νίκη τους».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της είναι ανάστατοι επειδή ο πόλεμος τελείωσε με τη διαμεσολάβηση της Μόσχας. Αυτό, ουσιαστικά, ακύρωνε τη δική τους δουλειά να πιέσουν τη Ρωσία εκτός Καυκάσου» ανέφερε ο Ναρίσκιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες επιχειρούν να στρέψουν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν τον έναν απέναντι στον άλλο, υποκινώντας την έχθρα, για να αποσταθεροποιήσουν την περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, εκεχειρία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Σεργκέι Ναρίσκιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK