13:47 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (496)
0 01
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, το Sputnik V που κατασκευάστηκε στη Ρωσία, έγινε το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία Μελίτα Βούνονιτς, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Οργανισμός σύντομα θα βάλει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στη λίστα των προτεινόμενων εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), όπως και άλλοι οργανισμοί, υπέβαλε αίτηση στον ΠΟΥ και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζουμε λοιπόν να ακούσουμε σύντομα ότι το εμβόλιο προχωρά περαιτέρω. Σίγουρα, είμαστε αισιόδοξοι, όπως πάντα» επεσήμανε η κ. Βούνονιτς μιλώντας στο κανάλι Rossiya 24.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση φάνηκε πως η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε 11 χώρες βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με τέσσερις στους πέντε πολίτες να δηλώνουν έτοιμοι για το ρωσικό εμβόλιο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 19 Οκτωβρίου σε 12.000 άτομα σε 11 χώρες (Βραζιλία, Ινδία, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Αίγυπτος και Ινδονησία).

«Το 73% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ετοιμότητά του να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και γνωρίζουν για το ρωσικό εμβόλιο. Τέσσερις στους πέντε πολίτες δήλωσαν ότι θα ήθελαν να εμβολιαστούν με το Sputnik V» αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (496)
Tags:
κορονοϊός, ΠΟΥ, Ρωσία, Sputnik V, Sputnik, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK