03:54 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι ΗΠΑ ενεργούν ως αυτοδιορισμένος διαιτητής στον διεθνή αθλητισμό με το νέο νομοσχέδιο αντι-ντόπινγκ» τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι ΗΠΑ ενεργούν ως αυτοδιορισμένος διαιτητής στον διεθνή αθλητισμό με το νέο νομοσχέδιο αντι-ντόπινγκ, που πήρε το όνομά του από τον πληροφοριοδότη της WADA Γκριγκόρι Ροντσένκοφ» δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ουάσινγκτον, για μια ακόμα φορά, αυτοδιορίστηκε αρχιδιαιτητής, αυτή τη φορά του παγκόσμιου αθλητισμού, βάζει εξωεδαφικούς νόμους πάνω από τους διεθνώς αποδεκτούς μηχανισμούς αντι-ντόπινγκ» τόνισε, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «κυνικό» καθώς δεν αφορά στα πρωταθλήματα αθλημάτων στη Βόρεια Αμερική.

Το νομοσχέδιο αντι-ντόπινγκ Rodchenkov πέρασε από τη Γερουσία των ΗΠΑ με διπλή υποστήριξη στις 16 Νοεμβρίου.

Το νομοσχέδιο θα επέτρεπε στους Αμερικανούς δικαστές να επανεξετάσουν και να εκδώσουν ποινές για υποθέσεις σχετικά με τη χρήση αναβολικών από αλλοδαπούς αθλητές κατά τη διάρκεια πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν Αμερικανοί αθλητές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) εξέφρασε ανησυχίες για την έγκριση του νομοσχεδίου.

Ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι ο νόμος αυτός των ΗΠΑ μπορεί επίσης να προκαλέσει πολιτική απάντηση σε άλλες χώρες με τη μορφή παρόμοιων νομοσχεδίων που θέτουν στο στόχαστρο αθλητές.

Tags:
WADA, ΗΠΑ, αντιντόπινγκ, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK