00:11 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
0 02
Βρείτε μας

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατήγγειλε προσπάθεια παρερμηνείας της συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ από μερίδα ΜΜΕ.

Καταγγελίες περί προσπάθειας λάθος παρουσίασης, από πλευράς μέσων μαζικής ενημέρωσης, της ειρηνευτικής συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η συμφωνία, η οποία συνάφθηκε μεταξύ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας, έχει τεθεί σε ισχύ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και διατάξεις για ανταλλαγή προσφύγων και ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή. 

«Θέλω να παρατηρήσω πως βλέπουμε την αρκετά σημαντική συσκότιση (σ.σ. έλλειψη οποιασδήποτε συμφωνίας) ή ακόμα και προσπάθειας παρερμηνείας από τα ΜΜΕ σχετικά με την εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» σημείωσε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Σημειώνεται πως ο Αζέρος Πρόεδρος, Ιλχάμ Αλίγιεφ, είχε ενημερώσει την Τετάρτη πως στην ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή θα συμμετάσχουν και δυνάμεις της Τουρκίας.

«Όλοι οι γείτονές μας έχουν στηρίξει τη συμφωνία (σ.σ. για την κατάπαυση πυρός στο Καραμπάχ). Οι δύο γείτονές μας, Ρωσία και Τουρκία, θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Αρμένιων και των Αζέρων υπηκόων».
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Μαρία Ζαχάροβα, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK