08:22 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
0 02
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε στη συμφωνία για την κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ που συνυπογράφουν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία παραβιάζει στο Καραμπάχ τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO), ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τονίζει ότι η χώρα δεν επιδίωξε πολιτικά οφέλη από τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι χώρες του CSTO οφείλουν να υπερασπίζονται η μία την άλλη σε περίπτωση επιθετικότητας και η περίπτωση της Αρμενίας ήταν διαφορετική.

Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, η Ρωσία δεν προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τη συμφωνία, «όχι, δεν ήταν αυτός ο στόχος μας» αναφέρει μιλώντας στο RT.

«Η Μόσχα έχει διαφορετική "φιλοσοφική προσέγγιση" στις διαφορετικές ερμηνείες τις τριμερούς συμφωνίας και τον ρόλο της Ρωσίας σε αυτή» υπογράμμισε.

Νωρίτερα, καταγγελίες περί προσπάθειας λάθος παρουσίασης, από πλευράς μέσων μαζικής ενημέρωσης, της ειρηνευτικής συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η συμφωνία, η οποία συνάφθηκε μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας, έχει τεθεί σε ισχύ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και διατάξεις για ανταλλαγή προσφύγων και ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
Tags:
κατάπαυση πυρός, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK