18:35 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως εσχάτως προωθείται η ιδέα εξίσωσης της Σοβιετικής Ένωσης με τη ναζιστική Γερμανία ολοένα και περισσότερο στη Γερμανία.

Εξοργισμένη φέρεται να είναι η Μόσχα από τη δήλωση του Γερμανού πρέσβη στη Λιθουανία, Ματίας Ζον που είπε πως στόχος της απελευθέρωσης της ναζιστικής Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό ήταν η επιβολή κατασταλτικού νόμου, τόνισε σήμερα, Πέμπτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Τον Οκτώβριο, το Βίλνιους εγκαινίασε ένα γλυπτό, έργο του γλύπτη Romualdas Quintas και εμπνευσμένο από τη δουλειά του Εβραίου ποιητή Moshe Kulbak. Ο Ζον φέρεται να έκανε τις δηλώσεις αυτές στην εκδήλωση εγκαινίων.

«Είμαστε εξοργισμένοι από την ομιλία του Γερμανού πρέσβη» ανέφερε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Ρωσία χαρακτηρίζει τα σχόλια τού υψηλόβαθμού διπλωμάτη -εμπνευσμένα από το εθνικιστικό αίσθημα στη Λιθουανία- ως πρόκληση.

Επιπλέον, η Ζαχάροβα τόνισε πως η Ρωσία αναμένει μια εξήγηση από τη Γερμανία και ευελπιστεί το Βερολίνο να πάρει αποστάσεις από τέτοιου είδους προσωπικά σχόλια, διαχωρίζοντας τη θέση του.

Σύμφωνα με την ίδια, προσφάτως η ιδέα της εξίσωσης της Σοβιετικής Ένωσης με τη ναζιστική Γερμανία προωθείται ολοένα και περισσότερο ενεργά στη Γερμανία.

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν διαφορετικά τα γεγονότα πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς κάποιες χώρες -μεταξύ αυτών η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής- προσπαθούν να μειώσουν το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στο ναζισμό.

Tags:
Λιθουανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κόκκινος Στρατός, πρέσβης, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK