04:26 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κυπρίους και Τουρκοκυπρίους κάλεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών να επιδείξουν πολιτική βούληση για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το κυπριακό το συντομότερο δυνατόν. 

Τη θέση της Ρωσίας για την επίλυση του κυπριακού και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επανέλαβε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

Όπως σημείωσε η Ζαχάροβα «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και τις διάφορες εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί προσφάτως σχετικά με τις παραμέτρους στη βάση των οποίων είναι απαραίτητη η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα».

«Η θέση της Ρωσίας παραμένει συνεπής και αμετάβλητη. Υποστηρίζουμε την επίτευξη πλήρους, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης στο νησί στη βάση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων για τη δημιουργία διζωνικής δικοινωτικής ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ενδεχόμενες προσαρμογές στο ήδη υπάρχον πλαίσιο του ΟΗΕ υπόκεινται στην έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας» ανέφερε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Καλούμε τα μέρη της Κύπρου να επιδείξουν πολιτική βούληση ώστε να επανεκκινηθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, το συντομότερο δυνατόν. 

 

Tags:
διαπραγματεύσεις, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK