22:06 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία καλωσορίζει την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να οργανώσει πενταμερή άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό.

Την πρωτουβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να οργανώσει μια πενταμερή άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό καλωσορίζει η Ρωσία, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσότσι.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Ρώσος πρεσβευτής σε γραπτή δήλωσή του, εκφράζει την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή «θα επιτρέψει την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου προσανατολισμένου στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε διάφορα επίπεδα».

Ενώ επισημαίνει πως θα «χρειαστεί ψύχραιμη και σχολαστική δουλειά από τις πλευρές σε όλα τα επίπεδα, καθώς και πολιτική βούληση και θέληση για επίτευξη συμφωνιών συμβιβασμού».

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφαση για το άνοιγμα των Βαρωσίων, τονίζοντας πως «οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δημιουργούν επιπρόσθετες δυσκολίες για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

«Η θέση μας για το Κυπριακό είναι καλά γνωστή. Κάποιοι μας κατηγορούν ότι επαναλαμβάνουμε τις ίδιες θέσεις για πολλά χρόνια» σχολιάζει.

Επίσης, σημειώνει ότι η έλλειψη προόδου στη διαπραγματευτική διαδικασία οδηγεί στην αποδόμηση της κατάστασης γύρω από το νησί και στη δημιουργία τετελεσμένων, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά, «σπρώχνει κάποιους από τους συμμετέχοντες σε αυτήν σε μονομερείς ενέργειες που είναι αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, τονίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, παραμένει δεσμευμένη στις ρυθμίσεις για λύση που έχουν εγκριθεί από τα σχετικά ψηφίσματα.

Tags:
ΟΗΕ, Βαρώσια, Τουρκία, Κυπριακό, Κύπρος, Ρωσία, Στανισλάβ Οσάτσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK