21:38 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
0 21
Βρείτε μας

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορονοϊό έδειξε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, όπως δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής του τμήματος του Υπουργείου Υγείας για ιατρική βοήθεια σε παιδιά, Έλενα Μπαϊμπαρίνα.

Υψηλή αποτελεσματικότητα έδειξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος του Υπουργείου Υγείας για ιατρική βοήθεια σε παιδιά, Έλενα Μπαϊμπαρίνα.

«Η τρίτη φάση [των κλινικών δοκιμών] η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δείχνει ότι η αποτελεσματικότητά του είναι πολύ, πολύ υψηλή» δήλωσε η Μπαϊμπαρίνα.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου στις 11 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών. Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση. 

​Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Ρωσία, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK