00:09 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1671)
0 21
Βρείτε μας

Η Ρωσία έχει καταγράψει περισσότερα από δύο εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, αυτές οι μολύνσεις είχαν ως αποτέλεσμα λιγότερους από 35.000 θανάτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία έχει «σημαντική κλινική εμπειρία» στην καταπολέμηση του κορονοϊού και είναι έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της αυτή, με χώρες της ομάδας Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). 

«Φυσικά, το ζήτημα προτεραιότητας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση του κορανοϊού» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του APEC.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει πλέον καταχωρίσει δύο εμβόλια, το Sputnik V που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και το πιο πρόσφατο, EpiVacCorona. Τώρα η Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών δοκιμών για ένα τρίτο σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο.

«Μαζί με τους ξένους εταίρους μας, διερευνούμε ενεργά τις δυνατότητες του εφοδιασμού τους [με το εμβόλιο] και τον εντοπισμό των περιοχών που θα παράγεται» αποκάλυψε ο Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας για ιατρική βοήθεια σε παιδιά, Έλενα Μπαϊμπαρίνα, η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορονοϊό έδειξε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Την περασμένη βδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεκάδες χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν ρωσικά εμβόλια  και να συνεργαστούν για την από κοινού παραγωγή φαρμάκων.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1671)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK