02:31 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
0 10
Βρείτε μας

Όσοι προσπαθούν να επιβραδύνουν την εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας, Γερεβάν και Μπακού για το Καραμπάχ πρέπει να καταλάβουν ότι η εναλλακτική λύση σε αυτό το έγγραφο είναι ο πόλεμος, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ότι όσοι προσπαθούν να επιβραδύνουν την εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η εναλλακτική λύση είναι μονάχα ο πόλεμος.

«Μου ακούγεται απροσδόκητο αυτό που μόλις είπατε σχετικά με την τάση να επιβραδυνθεί η εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας των Προέδρων της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να το κάνουν αυτό πρέπει να καταλάβουν ότι μπορεί να υπάρξει μόνο μία εναλλακτική λύση: ο πόλεμος» δήλωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντηση για τη ρωσική ειρηνευτική αποστολή στο Καραμπάχ.

«Αν Θεός φυλάξοι, αυτό συμβεί, τότε το αίμα των θυμάτων θα είναι στα χέρια τους. [...] Όλοι πρέπει να το καταλάβουν και να το γνωρίζουν» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Στις 17 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει και να υπονομεύσει τυχόν απόπειρες ρεβιζιονιστικής αναθεώρησης της τριμερούς δήλωσης κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας ενέκριναν κοινή δήλωση σχετικά με την παύση των ένοπλων εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η κατάπαυση του πυρός άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με τα δύο μέρη να τερματίζουν στρατιωτικές ενέργειες εντός των ουσιαστικά κατεχόμενων περιοχών κατά τη στιγμή της συμφωνίας.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την επιβολή της κατάπαυσης του πυρός.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
Tags:
κατάπαυση πυρός, πόλεμος, εκεχειρία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK