02:18 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (279)
0 10
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ βρίσκεται στην Αρμενία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη μαζί με τον υπουργό Άμυνας.

Όλες οι πλευρές που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στην Αρμενία συμφώνησαν ότι η δήλωση για το Καραμπάχ, η οποία υιοθετήθηκε στις 9 Νοεμβρίου, δεν έχει εναλλακτικές και όλες οι προσπάθειες να υποβληθεί η δήλωση σε αναθεώρηση είναι απαράδεκτες, διεμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στους στόχους, οι οποίοι συνδέονται με τη συγκεκριμένη και πλήρη εφαρμογή της κοινής δήλωσης των ηγετών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στις 9 Νοεμβρίου σχετικά με την κατάπαυση πυρός στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην υλοποίηση της ειρηνευτικής επιχείρησης, των ανθρωπιστικών ενεργειών για στήριξη του πληθυσμού. Υπογραμμίστηκε ομόφωνα ότι οι προσπάθειες να αμφισβητηθεί η δήλωση όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και εκτός, είναι απαράδεκτες» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι ο Αρμένιο πρόεδρος Άρμεν Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν διακήρυξαν την πλήρη δέσμευσή τους στην εφαρμογή της συμφωνίας στην περιοχή του Καραμπάχ.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (279)
Tags:
Ρωσία, Αρμενία, Σεργκέι Λαβρόφ, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK