02:57 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Απόφαση για την παράταση των αντι- κυρώσεων προς χώρες που έχουν εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλατίμιρ Πούτιν

Απόφαση για παράταση του πακέτου αντι-κυρώσεων του 2014 για ένα ακόμη ένα έτος έλαβε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι συγκεκριμένες κυρώσεις περιορίζουν τις εισαγωγές από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2021.

Το προεδρικό διάταγμα, που παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δημοσιεύθηκε από το γραφείο του προέδρου το Σάββατο.

Το πακέτο απαγορεύει την εισαγωγή ορισμένων αγαθών, όπως γεωργικών προϊόντων, κρέατος και ψαριών, από χώρες που υιοθέτησαν περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας.

Το πακέτο κυρώσεων αρχικά εισήχθη τον Αύγουστο του 2014 ως απάντηση σε ένα πλήγμα κυρώσεων που αντιμετώπισε η Μόσχα από τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ, μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Δυτικά έθνη επέβαλαν κυρώσεις καθώς υποστήριζαν την Ουκρανία, ισχυριζόμενοι ότι η Κριμαία κατεχόταν παράνομα και προσαρτήθηκε από τη Μόσχα.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα συζητήσει το καθεστώς της Κριμαίας με κανέναν. Το 2014, η χερσόνησος διεξήγαγε δημοψήφισμα στο οποίο σχεδόν το 97% των κατοίκων ψήφισαν για επανένταξη στη Ρωσία.

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Μόσχα, Κριμαία, κυρώσεις, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK