23:31 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (289)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάποιος απώτερος στόχος με το να μην δώσει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν έπειτα από την νίκη του εν μέσω άρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να συναινέσει.

Η Ρωσία θα εργαστεί με όποιον Αμερικανό πρόεδρο εμπιστεύονται οι πολίτες, αλλά τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να συνοψιστούν με νομικό τρόπο, ανέφερε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα εργαστούμε με όποιο άτομο κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών. Αλλά σε ποιον δίνεται αυτή η εμπιστοσύνη, θα πρέπει να υποδειχθεί είτε μέσω του πολιτικού συμβιβασμού όταν μία από τις δύο πλευρές αναγνωρίσει τη νίκη της άλλης, ή τα τελικά αποτελέσματα θα πρέπει να συνοψιστούν με νόμιμο τρόπο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Rossiya 1.

Όπως ανέφερε, όλοι καταλαβαίνουν ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ έχει μειονεκτήματα, ωστόσο, αυτό δεν είναι δουλειά της Ρωσίας. 

«Είναι αρκετά εμφανές, ξεκάθαρο για όλους στον κόσμο, μου φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρο στους Αμερικανούς, υπάρχουν προβλήματα στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ένας υποψήφιος που κερδίζει αυτή ή την άλλη πολιτεία, κερδίζει όλες τις ψήφους των εκλεκτόρων. Για παράδειγμα, υπάρχουν 20. Κερδισμένες είναι οι 11 αλλά παίρνει και τις 20. Αλλά μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι ψηφοφόροι πίσω από αυτούς τους εκλέκτορες» πρόσθεσε.

«Είναι δημοκρατικό; Κατά τη γνώμη μου η απάντηση είναι προφανής. Αλλά το αναφέρω όχι για να στιγματίσω το αμερικανικό πολιτικό ή εκλογικό σύστημα. Έγινε πριν πολύ καιρό. Όπως μου είχε πει ένας από τους παλιούς Αμερικανούς ομολόγους μου: “Το συνηθίσαμε”. Η πρακτική έχει διαμορφωθεί. Είναι απαραίτητο ή όχι να αλλάξει κάτι εκεί – δεν είναι δουλειά μας» υπογράμμισε τονίζοντας ότι αποτελεί εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάποια υστεροβουλία με το να μην δώσει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν έπειτα από την νίκη του εν μέσω άρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να συναινέσει.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν θα δώσει συγχαρητήρια στον Μπάιντεν μόλις ανακοινωθεί το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Το τυπικό πρέπει να ακολουθείται στη βάση της εγκαθίδρυσης πρακτικών και νομικών προτύπων. Δεν υπάρχουν απώτερα κίνητρα ή κάτι που θα μπορούσε να υποβαθμίσει τη σχέση μας. Είναι μία καθαρά τυπική προσέγγιση» δήλωσε στη συνέντευξή του ο Πούτιν.

«Δεν έχει να κάνει με το αν συμπαθούμε ή δεν συμπαθούμε κάποιον, απλά περιμένουμε να τελειώσει αυτή η εσωτερική πολιτική διαμάχη» ανέφερε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι σέβεται το ίδιο τον Τραμπ και τον Μπάιντεν.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (289)
Tags:
αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK