20:34 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1173)
0 02
Βρείτε μας

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» για τη νόσο COVID-19, όπως δήλωσε την Τρίτη (24/11), ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) έχει υποβάλει αίτηση σε μια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για την καταχώριση του εμβολίου «Sputnik V» και δεν αποκλείει την παραγωγή του στη Γερμανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κίριλ Ντμιτρίεφ, την Τρίτη (24/11).

Συγκεκριμένα, ο Ντμιτρίεφ δήλωσε στο Rossiya 24 το εξής:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποβάλαμε αίτηση για έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στις 22 Οκτωβρίου, και θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση μαζί τους. Συνεργαζόμαστε με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών. Ίσως θα παράγουμε ακόμη και το εμβόλιό μας στη Γερμανία».

Ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF ανέφερε, επίσης, ότι η Ουγγαρία, η οποία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έλαβε δείγματα του «Sputnik V», συμμετέχει ενεργά σε διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, ο Ντμιτρίεφ  είπε ότι το RDIF πρόκειται να δεχτεί μια μεγάλη γαλλική αντιπροσωπεία, αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν σχετικά με το «Sputnik V».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρισε το εμβόλιο «Sputnik V», που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου «Sputnik V» της Ρωσίας για τη νόσο COVID-19 είναι 91,4%, με βάση τη δεύτερη ενδιάμεση ανάλυση των δεδομένων που ελήφθησαν 28 ημέρες μετά την πρώτη ένεση.

Επιπλέον, τα προκαταρκτικά δεδομένα, που ελήφθησαν την 42η ημέρα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, υποδηλώνουν ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι πάνω από 95%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1173)
Tags:
Γερμανία, παραγωγή, Sputnik V, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, εμβόλιο, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK