16:58 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1083)
0 22
Βρείτε μας

Σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή θα πωληθεί το ρωσικό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, με την ονομασία «Sputnik V», όπως ενημέρωσε το RDIF, την Τρίτη (24/11), και αναμένονται πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του μέσα στο 2021.

Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορέσουν να λάβουν το πρωτοποριακό ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά της νόσου COVID-19, με τους δημιουργούς του να υποστηρίζουν πως θα πωληθεί φθηνότερα σε σύγκριση με τους ξένους ανταγωνιστές.

Το εμβόλιο θα παραχθεί όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και από «κορυφαίες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες» που συμφώνησαν να συνεργαστούν με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Οι συνομιλίες με επιπλέον διεθνείς εταίρους βρίσκονται σε εξέλιξη για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

Σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη (24/11), το RDIF επισημαίνει:

«Το "Sputnik V" θα είναι δύο ή περισσότερες φορές φθηνότερο από τα εμβόλια mRNA με παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας».

Μια και μόνο δόση του ρωσικού εμβολίου θα κοστίζει 10 δολάρια, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, που σημαίνει ότι για κάθε άτομο, το οποίο χρειάζεται δύο ενέσεις, τότε θα απαιτούνται συνολικά 20 δολάρια.

Έτσι, η τιμή θα είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνες των αμερικανικών εταιρειών βιοτεχνολογίας, Pfizer και Moderna, οι οποίες προσδιορίζονται στα 39 δολάρια και 50-74 δολάρια για τα εμβόλιά τους, αντίστοιχα.

Οι διεθνείς αγοραστές του «Sputnik V» έχει προγραμματιστεί να λάβουν τις πρώτες αποστολές του εμβολίου τον Ιανουάριο, αν και αυτό θα χορηγηθεί δωρεάν στους Ρώσους πολίτες.

Ξεπερνά το 95% μετά την 42η ημέρα

τα πρώτα στοιχεία που ελήφθησαν κατά την 42η ημέρα μετά τον εμβολιασμό, δείχνουν πως «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ξεπερνά το 95%», καθώς σε αυτό το στάδιο έχει σχηματιστεί μια σταθερή ανοσοαπόκριση.

Παράλληλα, το Κέντρο Ερευνών Γκαμαλέγια, όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο, έκανε γνωστό πως προγραμματίζεται και μία τρίτη ανάλυση των στοιχείων και εξέφρασε, την Τρίτη (24/11), αισιοδοξία για τα αποτελέσματα.

«Η τελική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου θα είναι διαθέσιμη μετά την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών.

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, επεσήμανε πως η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει δημιουργήσει αισιοδοξία όσον αφορά στην απόκτηση -σύντομα- του «πιο σημαντικού εργαλείου στη μάχη κατά της πανδημίας».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1083)
Tags:
Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), τιμή, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, εμβόλιο, Ρωσία, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK