14:16 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Έντονη ήταν η αντίδραση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για το περιστατικό με το αμερικανικό αντιτορπιλικό που επιχείρησε να εισέλθει στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Η Μόσχα καλεί τις ΗΠΑ να απέχουν στο μέλλον από τέτοιες ριψοκίνδυνες ενέργειες όπως η είσοδος ενός αντιτορπιλικού στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και διατηρεί το δικαίωμά της να ανταποδώσει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε κάνει γνωστό ότι αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Ναυτικού είχε εισέλθει στα ρωσικά χωρικά ύδατα 2 χιλιόμετρα (1,08 ναυτικά μίλια) στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Μετά από προειδοποίηση που έλαβε από το πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού «Ναύαρχος Βινογκράντοφ» (Admiral Vinogradov), το αμερικανικό πλοίο επέστρεψε αμέσως στα διεθνή ύδατα.

«Είναι εμφανές ότι αυτού του είδους οι ενέργειες, στις οποίες οι ΗΠΑ εσκεμμένα προχωρά, επαναβεβαιώνουν ότι κατά την παρούσα ιστορική περίοδο, δυναμικές μέθοδοι προστασίας των θέσεων της δικής τους εξωτερικής πολιτικής είναι αυτές που προτιμώνται» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να απέχουν στο μέλλον από τέτοιες ριψοκίνδυνες ενέργειες. Διαφορετικά, η ευθύνη για πιθανές επιπτώσεις θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την αμερικανική πλευρά. Διατηρούμε το δικαίωμα να ανταποδώσουμε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Tags:
Μόσχα, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Ειρηνικός Ωκεανός, Ειρηνικός, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK