14:59 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Για τις εργασίες θα χρησιμοποιηθεί ένα αγκυροβολημένο σκάφος στη γερμανική αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Την πρόθεσή της να συνεχίσει το μεγάλο έργο κατασκευής του αγωγού για το φυσικό αέριο, εξέφρασε η «Nord Stream 2 AG».

«Ναι μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν η τοποθέτηση των αγωγών θα συνεχιστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την τοποθέτηση των αγωγών χρησιμοποιώντας ένα αγκυροβολημένο σκάφος στη γερμανική αποκλειστική οικονομική ζώνη φέτος. Θα σας πούμε το όνομα του συγκεκριμένου σκάφους που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα», πρόσθεσε.

Ο Nord Stream 2 είναι κοινό έργο ύψους 10,5 δισ. δολαρίων μεταξύ της ρωσικής Gazprom, της γερμανικής Uniper και Wintershall, της αυστριακής OMV, της γαλλικής Engie και της βρετανοολλανδικής Royal Dutch Shell.

Όταν ολοκληρωθεί ο Nord Stream 2 θα μπορεί να μεταφέρει έως 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο από τη Ρωσία στη Γερμανία, διπλασιάζοντας τη χωρητικότητα του υπάρχοντος δικτύου Nord Stream.

Σε μία προσπάθεια να σταματήσουν το έργο, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις εταιρείες που συνδέονται με τον Nord Stream 2, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες ή κεφάλαια για την αναβάθμιση ή την εγκατάσταση εξοπλισμού σε πλοία για την κατασκευή του αγωγού. Η απειλή κυρώσεων ανάγκασε ακόμα την ελβετική εταιρεία Allseas να εγκαταλείψει το έργο τον Δεκέμβριο του 2019, όταν απέμεναν μόλις 100 μίλια.

Tags:
φυσικό αέριο, Γερμανία, Ρωσία, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK