13:36 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 53
Βρείτε μας

Έχουν ήδη παραχθεί 35.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, EpiVacCorona, το οποίο βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Στην αποκάλυψη πως μέσα στον Δεκέμβριο, ενδέχεται να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, EpiVacCorona, σε νέους ηλικίας 14-17 ετών, προέβη ο επικεφαλής τoυ κέντρου «Vector», Rinat Maksyutov.

«Δεν έχουμε αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου για τους ανήλικους, αλλά ο νόμος απαιτεί να πραγματοποιήσουμε ορισμένες κλινικές δοκιμές, προκειμένου να επεκτείνουμε τη χρήση του εμβολίου στα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Maksyutov, προσθέτοντας ότι το κέντρο είναι «έτοιμο» να αρχίσει τις δοκιμές σε εφήβους ηλικίας 14-17 ετών τον Δεκέμβριο, καθώς αυτή «η ηλικιακή κατηγορία είναι ευαίσθητη στον κορονοϊό»

Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος, πρέπει να πραγματοποιηθούν έξι μελέτες σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες με φθίνουσα σειρά, από την ηλικιακή ομάδα 14-17 έως τα βρέφη, ενώ κάθε δοκιμή θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της προηγούμενης.

«Έχουν ήδη παραχθεί 35.000 δόσεις του εμβολίου EpiVacCorona»

Ο Maksyutov, δεν παρέλειψε να αποκαλύψει επίσης πως έχουν ήδη παραχθεί 35.000 δόσεις του εμβολίου EponVacCorona, συμπεριλαμβανομένων και 5.000 δόσεων για χρήση κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

«Η πρώτη σειρά εμβολίων για τους πολίτες θα εξεταστεί από το Υπουργείο Υγείας το νωρίτερο στις 7-8 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουμε ήδη παράγει 35.000 δόσεις, οι οποίες θα αυξηθούν σε 50.000 μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5.000 δόσεων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές, ενώ οι υπόλοιπες θα διατεθούν στους πολίτες», δήλωσε ο διευθυντής της Vector.

Υπενθυμίζεται ότι το EpiVacCorona είναι ένα εμβόλιο που βασίζεται σε αντιγόνα, το οποίο καταχωρήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 13 Οκτωβρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης. Οι εθελοντές αποτελούνται από μια μάδα  150 ατόμων, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Tags:
δοκιμές, COVID-19, κορονοϊός, Ινστιτούτο Vector, εμβόλιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK