01:36 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (148)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ίδιος θύμισε πως οι Γερμανοί φέρεται να στράφηκαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία με αίτημα για βοήθεια στις 4 Σεπτεμβρίου, παρότι το ανακοίνωσαν στις 14 του ίδιου μήνα.

Η Μόσχα ευελπιστεί πως η πλήρης αλληλογραφία σχετικά με το αίτημα τεχνικής βοήθειας της ρωσικής πλευράς στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι θα δημοσιοποιηθεί σύντομα κατόπιν συμφωνίας με την τεχνική γραμματεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW), σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Αλεξάντερ Σούλγκιν.

«Η Ρωσία και η Τεχνική γραμματεία του OPCW εξακολουθούν να συμφωνούν στον τρόπο τεχνικής βοήθειας (στην υπόθεση Ναβάλνι), σε διάφορα πεδία, όπως σε εκείνο της επιμελητείας, το νομικό, το τεχνικό, το επιχειρησιακό και άλλα. Δεν είναι ακόμη εφικτό να προβλέψουμε πότε και πώς οι συνεχιζόμενες συζητήσεις θα τελειώσουν» τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή στο ζήλο με τον οποίο η τεχνική γραμματεία έχει αρχίσει να εργάζεται σε αντίστοιχο αίτημα από τη Γερμανία.

Ο ίδιος θύμισε πως οι Γερμανοί φέρεται να στράφηκαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία με αίτημα για βοήθεια στις 4 Σεπτεμβρίου, παρότι το ανακοίνωσαν στις 14 του ίδιου μήνα.

«Παρόλα αυτά, την επόμενη ημέρα, στις 5 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα του OPCW προσγειώθηκε στο Βερολίνο και έλαβε βιολογικά δείγματα την επόμενη μέρα από ασθενή στην κλινική Charite της γερμανικής πρωτεύουσας».

«Εμείς, η Ρωσία, στραφήκαμε στην Τεχνική Γραμματεία στις 6 Οκτωβρίου. Μετά από περίπου δύο μήνες, πρέπει να παραδεχτούμε πως "τα πράγματα είναι στάσιμα". Η εργασία επί του ζητήματος έχει καθυστερήσει και προφανώς όχι με δική μας υπαιτιότητα. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα, κατόπιν συμφωνίας με την τεχνική γραμματεία, η πλήρης αλληλογραφία με τους ειδικούς του οργανισμού για το αίτημα τεχνικής βοήθειας από την πλευρά μας, θα δημοσιοποιηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (148)
Tags:
Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK