11:38 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1178)
0 10
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση αλλά και την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού στις χώρες του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V στις χώρες του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO) και την έναρξη της παραγωγής του σε αυτές, όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σήμερα, Τετάρτη.

«Επί του παρόντος, οι προμήθειες του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στις χώρες του CSTO και η πιθανή παραγωγή του σε αυτές βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση» ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με το συμβούλιο ασφάλειας του Οργανισμού.

Όπως, διευκρίνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, οι διαπραγματεύσεις αφορούν και δύο ακόμα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του EpiVacCorona που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector και καταχωρήθηκε το φθινόπωρο. 

Σημειώνεται ότι μέλη του CSTO είναι η Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Κρεμλίνο: Ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού για άλλες χώρες θα παραχθούν στο εξωτερικό

Τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού που προορίζονται για άλλες χώρες θα παραγχθούν στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σχετικά με τη ζήτηση για πιθανούς χρήστες του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό, θα γίνει με τη συνεργασία του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων με τους ξένους εταίρους μας. Αλλά θα ήθελα να επαναλάβω ότι προτεραιότητα είναι οι Ρώσοι που θέλουν να εμβολιαστούν» σχολίασε ο Πεσκόφ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1178)
Tags:
CSTO, εμβόλιο, κορονοϊός, Sputnik V, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK