09:03 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (228)
0 31
Βρείτε μας

Η Ρωσία απαντά στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για την υπόθεση Ναβάλνι, με διεύρυνση της λίστας των ευρωπαίων αξιωματούχων που απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, πως επεκτείνει τη λίστα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα, στη σκιά των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε Ρώσους αξιωματούχους για τη φερόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση «δηλητηρίασης» του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το υπουργείο κατήγγειλε, ως «απολύτως απαράδεκτους» τους «παράνομους περιορισμούς» κατά Ρώσων αξιωματούχων. Οι χώρες που επιβάλουν κυρώσεις για την υπόθεση Ναβάλνι, δεν έχουν προσκομίσει καμία απόδειξη για εμπλοκή της Μόσχας στην υπόθεση.

«Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω στοιχεία, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να δράσει με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας και να επεκτείνει τη λίστα με τους εκπροσώπους μελών της ΕΕ που απαγορεύεται να μπουν σε ρωσικό έδαφος» σημείωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ και διευκρίνισε πως πρόκειται για άτομα που «εμπλέκονται στην προώθηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «έχει υποβάλλει προφορικές σημειώσεις προς τους επικεφαλής των γερμανικών, γαλλικών και σουηδικών διπλωματικών αποστολών, για να τους ενημεώσει σχετικά με αυτό το βήμα. Υπέβαλε, επίσης, σημειώσεις στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία. Επιβεβαιώνουμε ότι θα δοθεί επαρκής απάντηση σε περαιτέρω εχθρικά βήματα από τις δυτικές χώρες».

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (228)
Tags:
κυρώσεις, Ευρώπη, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK