00:38 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
0 60
Βρείτε μας

Η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V στη Ρωσία είναι υψηλότερη από τον αρχικό σχεδιασμό, σύμφωνα με την επικεφαλής του ρωσικού παρατηρητηρίου υγείας.

Η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη Ρωσία έχει υπερβεί τον αρχικό σχεδιασμό, σύμφωνα με την επικεφαλής του ρωσικού παρατηρητηρίου υγείας Rospotrebnadzor, Άννα Πόποβα.

«Η παραγωγή του εμβολίου είναι υψηλότερη από ότι είχε σχεδιαστεί. Οι συνάδελφοί μας, οι επιστήμονες και οι κατασκευαστές προσπαθούν πολύ σκληρά για να κάνουν διαθέσιμα όσο περισσότερα εμβόλια γίνεται» δήλωσε η Πόποβα στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Vesti FM το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μαζικός εμβολιασμός με το Sputnik V ξεκίνησε στη Ρωσία μέσα στον Δεκέμβριο. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιστούτου Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, περίπου 700.000 δόσεις βρίσκονται στην κυκλοφορία για τον μαζικό εμβολιασμό στη χώρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, η αποτελεσματικότητα του Sputnik V φτάνει στο 91,4%.

Την ίδια ώρα, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το EpiVacCorona, που ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Vector, έχει εισέλθει στην τρίτη φάση των δοκιμών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK