13:52 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1138)
0 0 0
Βρείτε μας

Η προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη θα είναι περιορισμένη λόγω γεωπολιτικών παραγόντων, δήλωσε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμίτριεφ.

«Είμαστε απολύτως ρεαλιστές και θεωρούμε ότι λόγω γεωπολιτικών περιορισμών, οι προμήθειες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και προς την Ευρώπη θα είναι περιορισμένες, αν και θα μπορούσαμε, μεταξύ άλλων, να προμηθεύσουμε το εμβόλιο μας για πολίτες που έχουν σοβαρή αλλεργία σε πολλά άλλα εμβόλια» είπε o Κίριλ Ντμίτριεφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων πρόσθεσε ότι το ταμείο θα παραδώσει το εμβόλιο στην Ουγγαρία και στη Σερβία σημειώνοντας ότι το RDIF θα ανακοινώσει καλά νέα για τη Σερβία στο εγγύς μέλλον.

«Ωστόσο θα κινηθούμε σταδιακά όσον αφορά τις ευρωπαϊκές χώρες» κατέληξε ο Ντμίτριεφ.

Σημειώνεται ότι το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε στον κόσμο από τη Ρωσία και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, έχει αποτελεσματικότητα κατά 91,4%. Παράλληλα, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το EpiVacCorona, που ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Vector, έχει εισέλθει στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1138)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, ΗΠΑ, COVID-19, κορονοϊός, Sputnik V, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK