15:35 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (181)
0 10
Βρείτε μας

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν ενδεχόμενη απάτη εκ μέρους του Αλεξέι Ναβάλνι, αφού σύμφωνα με ισχυρισμούς ξόδευε χρήματα από δωρεές προς ΜΚΟ.

Έρευνα για ποινική υπόθεση εναντίον του Ρώσου πολιτικού και μέλους της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, με αφορμή ισχυρισμούς για απάτη μεγάλης κλίμακας, ξεκίνησαν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

«Το κύριο τμήμα της έρευνας της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής έχει συλλέξει επαρκή στοιχεία, βάσει των οποίων έχει κινηθεί ποινική υπόθεση κατά του Αλεξέι Ναβάλνι καθώς και άλλων προσώπων [...] δυνάμει του μέρους 4 του άρθρου 159 [μεγάλης κλίμακας απάτη] του ρωσικού ποινικού κώδικα» δήλωσε η Πετρένκο.

Δωρεές προς ΜΚΟ ξοδεύονταν για «προσωπικές ανάγκες»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει πως, για τις ανάγκες ορισμένων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, είχαν συλλεχθεί δωρεές από άτομα, ύψους 588 εκατομμυρίων ρούβλιων (8 εκατομμύρια δολάρια).

Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα φέρεται να «προορίζονταν αποκλειστικά» για τις ανάγκες αυτών των οργανώσεων, ο Ναβάλνι, ως επικεφαλής, «ξόδεψε περισσότερα από 356 εκατομμύρια ρούβλια [4,8 εκατομμύρια δολάρια] αυτού του ποσού για προσωπικές ανάγκες», συμπεριλαμβανομένης της «απόκτησης ιδιωτικής περιουσίας», υλικά αγαθά και πληρωμή εξόδων, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας στο εξωτερικό», ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος.

«Έτσι, τα χρήματα που συλλέχθηκαν από πολίτες, εκλάπησαν», δήλωσε η Πετρένκο, προσθέτοντας ότι, «επί του παρόντος, διεξάγονται ερευνητικές ενέργειες για τον προσδιορισμό όλων των περιστάσεων του εγκλήματος, καθώς και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στη διενέργειά του».

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (181)
Tags:
ποινική έρευνα, έρευνα, Αλεξέι Ναβάλνι, δωρεά, χρήματα, ΜΚΟ, απάτη, αστυνομικές αρχές, αρχές, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK