00:50 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Φωτογραφία που δείχνει την αυταπάρνηση τριών Ρώσων φοιτητών Ιατρικής στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορονοϊού έχει γίνει viral.

Την ιστορία πίσω από μια εικόνα η οποία έχει γίνει viral και που αποκαλύπτει τη δύναμη της ανθρώπινης αληλλεγγύης και το πείσμα να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε ανάγκη, δημοσίευσε το ρωσικό δίκτυο RT.

Η εικόνα είναι από μια κάμερα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος (CCTV) και δείχνει τρεις φοιτητές ιατρικής με προστατευτική ενδυμασία, να έχουν ακουμπήσει τα εξαντλημένα σώματά τους στο πάτωμα μιας μονάδας ΜΕΘ σε ρωσικό νοσοκομείο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η στιγμή καταγράφηκε από την επικεφαλής νοσοκόμα του θαλάμου COVID-19 σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Σοσνόβι Μπορ, μια πόλη με λιγότερους από 68.000 κατοίκους που βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου της Φινλανδίας, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης.

«Ήρθα στη δουλειά και είδα αυτό στο κύκλωμα CCTV», σχολίασε, η επικεφαλής νοσοκόμα, η οποία στη συνέχεια δημοσιοποίησε τη φωτογραφία και έκτοτε έγινε viral. «Η απόλυτη ευγνωμοσύνη μου προς τους Ρασούλ, Κάτια και Λιόσα που έκαναν μια επιπλέον βάρδια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μας βοήθησαν σε μια ώρα ανάγκης, είσαστε cool παιδιά!» έγραψε η επικεφαλής.

Φοιτητές Ιατρικής στη Ρωσία σε ΜΕΘ για COVID-19
© Φωτογραφία : vk.com/
Φοιτητές Ιατρικής στη Ρωσία σε ΜΕΘ για COVID-19

Οι τρεις φοιτητές Ιατρικής που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη

Οι δύο άνδρες και η γυναίκα, που φαίνονται ξαπλωμένοι στο πάτωμα, είναι φοιτητές Ιατρικής από την πόλη Περμ. Είναι μέρος μιας ομάδας 13 ειδικευόμενων ιατρών που κάνουν την μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση στο Σοσνόβι Μπορ. Οι τρεις έπρεπε να κάνουν την πρωινή βάρδια, αλλά ξέσπασαν πολλά κρίσιμα περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί όλο το προσωπικό.

Έτσι, οι τρεις φοιτητές επέστρεψαν στη μέση της νύχτας στο νοσοκομείο, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση ενός ασθενή που βρίσκεται σε ΜΕΘ και ο οποίος απαιτούσε συνεχή επιτόπια παρατήρηση. Η επικεφαλής έσπευσε και η ίδια στο τμήμα, προκειμένου να είναι παρούσα στην περίπτωση που η κατάστασή έπαιρνε ξαφνικά άσχημη τροπή.

«Ο Λιόσα, η Κάτια και εγώ πήγαμε στην «κόκκινη ζώνη» για να ανακουφίσουμε το προσωπικό, που ήταν μαζί με τον ασθενή, ώστε να μπορούν να εκτελέσουν και άλλα καθήκοντα στο τμήμα», δήλωσε ο Ραστούλ Ναζάροφ στο δίκτυο RT.

«Ήμασταν εξαντλημένοι το πρωί. Η ειδική στολή προστασίας δεν αναπνέει καθόλου και είναι πραγματικά δύσκολο να μην τρυπήσει ή να σκιστεί. Ξαπλώσαμε λοιπόν στο πάτωμα και συνεχίζαμε να βλέπουμε τις ζωτικές λειτουργίες και τα στοιχεία του ασθενή από εκεί» περιέγραψε.

Όταν έφτασε η ώρα, οι φοιτητές συνέχισαν με την κανονική τους βάρδια.

«Λοιπόν, αυτό είναι ένα περιστατικό στο οποίο βλέπεις κάποιον να «κοιμάται» στη δουλειά και μπορείς να αισθάνεσαι μόνο σεβασμό για αυτόν. Κρατήστε γερά!» έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου σχολιάσζοντας τη φωτογραφία.

«Ο Θεός ας τους ευλογεί με υγεία, ευτυχία και μεγάλη διάρκεια ζωής», σχολίασε ένας άλλος.

Η πόλη Σοσνόβι Μπορ έχει καταγράψει σχεδόν 4.000 κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της επιδημίας στη Ρωσία. Τοπικοί αξιωματούχοι υγείας έχουν αναφέρει 34 θανάτους που συνδέονται με την ασθένεια.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK