09:51 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 60
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επισημαίνοντας πως η χρονιά που φεύγει είχε πολλές δυσκολίες, ευχήθηκε σε όλους υγεία και ο νέος χρόνος να φέρει στα σπίτια τους όλους τους ανθρώπους.

Το καθιερωμένο μήνυμά του προς τους πολίτες της Ρωσίας αλλά και στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έστειλε κατά τις τελευταίες στιγμές του 2020, καλωσορίζοντας το 2021, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε για τα δεινά που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φέτος, σημειώνοντας πώς η χώρα κατάφερε να αντέξει αυτές τις δυσκολίες ως «έθνος ενωμένο» και ευχήθηκε σε όλους ευτυχία για το νέο έτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε τα εξής:

«Αγαπητοί Ρώσοι πολίτες, αγαπητοί φίλοι.

Σε λίγα λεπτά, το 2020 θα τελειώσει.

Όπως το χαιρετίσαμε πριν από ένα χρόνο, εμείς, όπως όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ελπίζαμε για αλλαγή προς το καλύτερο.

Εκείνη την εποχή, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι είδους δυσκολίες θα έπρεπε όλοι να περάσουμε.

Τώρα, φαίνεται πως, το έτος που φεύγει, κουβαλά το φορτίο πολλών χρόνων.

Ήταν δύσκολο για τον καθένα μας, με ανησυχίες και σημαντικά υλικά προβλήματα, με άγχος και για μερικούς, με την πικρή απώλεια των αγαπημένων τους.

Όμως, σίγουρα, το έτος που φεύγει συνδέεται επίσης με την ελπίδα για να ξεπεραστούν τα δεινά, με συναισθήματα υπερηφάνειας για εκείνους που έδειξαν τις καλύτερες ανθρώπινες και επαγγελματικές τους ιδιότητες, με την υλοποίηση της πραγματικής αξίας των ειλικρινών και αξιόπιστων σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Τα καταφέραμε μαζί, με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε ένα έθνος ενωμένο που τιμά τις παραδόσεις των προγόνων του.

Αυτές οι αξίες, θάρρος, έλεος και συμπόνια, βρίσκονται στις καρδιές μας, στη φύση μας και στις πράξεις μας.

Προσβλέπουμε στους αγαπημένους μας βετεράνους, στη γενναία γενιά που νίκησε τον Ναζισμό.

Παρ’ όλα αυτά, εκπληρώσαμε το ιερό μας καθήκον, γιορτάζοντας την 75η επέτειο της Μεγάλης Νίκης με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση.

Ναι, ο νέος επικίνδυνος ιός έχει αναστατώσει τον συνηθισμένο τρόπο ζωής, εργασίας και εκπαίδευσης, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να επανεξετάσουν και να επανεκτιμήσουν πολλά από τα σχέδιά τους.

Αλλά έτσι είναι ο κόσμος: οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες.

Μας αναγκάζουν να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη ζωή, να ακούσουμε τη συνείδησή μας, να πετάξουμε τα μικρά πράγματα και να εκτιμήσουμε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό.

Και αυτό είναι το δώρο της ανθρώπινης ζωής, της οικογένειας, των μητέρων και των πατέρων μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας, των παιδιών μας, παιδιών και μεγάλων. Είναι οι φίλοι και οι συνάδελφοί μας, η ανιδιοτελής βοήθεια και η γενική ενέργεια των καλών πράξεων - τόσο μεγάλης κλίμακας, σε εθνικό επίπεδο όσο και μικρής κλίμακας, που περιορίζεται στο πεδίο μιας περιοχής, ενός δρόμου ή ενός σπιτιού, αλλά εξίσου σημαντική.

Αλλά οι δυσκολίες περνούν πάντα.

Έτσι ήταν πάντα. Και αυτό που μένει μαζί μα,ς είναι αυτό που μας κάνει ευγενείς και δυνατούς: αγάπη, αμοιβαία κατανόηση, εμπιστοσύνη και υποστήριξη.

Γι 'αυτό θα ήθελα να ευχηθώ, τα δεινά του έτους που φεύγει θα εξαφανιστούν το συντομότερο δυνατό.

Και ό, τι έχουμε κερδίσει, το καλύτερο που φέρει ο καθένας, θα μείνει μαζί μας για πάντα.

Σήμερα, είναι σημαντικό να πιστέψετε στον εαυτό σας, να μην υποχωρήσετε μπροστά στα προβλήματα, να προστατεύσετε την ενότητά μας, αυτό είναι το θεμέλιο των μελλοντικών μας επιτυχιών.

Είμαι βέβαιος πως, μαζί, θα ξεπεράσουμε τα πάντα, θα αποκαταστήσουμε την κανονική ζωή και με ανανεωμένο σθένος, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία την ερχόμενη τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Δεν είναι όλοι στο τραπέζι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε νοσοκομεία και είμαι βέβαιος ότι αισθάνονται την υποστήριξη των φίλων και των συγγενών τους.

Σας εύχομαι ειλικρινά, αγαπητοί μου, να ξεπεράσετε την ασθένεια και να επιστρέψετε στο σπίτι το συντομότερο δυνατό.

Δυστυχώς, η επιδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει ολοκληρωτικά.

Ο αγώνας ενάντια σε αυτό δεν σταματά, ούτε ένα λεπτό.

Γιατροί, νοσοκόμες και πληρώματα ασθενοφόρων συνεχίζουν το γενναίο έργο τους

Πολλοί από αυτούς είναι σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής νύχτας.

Με παρόμοιο τρόπο και με τεράστια ευθύνη, οι εργαζόμενοι μας στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι στρατιώτες μας που τοποθετήθηκαν σε «καυτά σημεία» έξω από τα σύνορα της Ρωσίας, τα μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεών μας και οι μαχητικές μονάδες του Στρατού και του Ναυτικού μας εκπληρώνουν το καθήκον τους.

Χάρη σε εκείνους που συνεχίζουν την υπηρεσία τους μέρα και νύχτα, που παραμένουν στη θέση τους ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, οι λαοί της Ρωσίας μπορούν να συγκεντρωθούν στο σπίτι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για να χαιρετήσουν το νέο έτος με ελπίδες για το καλύτερο και με σχέδια για το μέλλον και να κάνουν τις αγαπημένες τους ευχές.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Σε αυτές τις στιγμές, ας ονειρευτούμε για το καλύτερο, για την ειρήνη και την ευημερία, για την ευτυχία και τη χαρά για όσους είναι κοντά μας, για εκείνους που είναι αγαπημένοι μας, για ολόκληρη τη χώρα μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα, γιατί είμαστε όλοι μαζί.

Και όταν αισθανόμαστε τους αξιόπιστους αγκώνες των ανθρώπων που στέκονται δίπλα μας, η Ρωσία γίνεται μια μεγάλη οικογένεια.

Σας εύχομαι ειλικρινά καλή υγεία, πίστη, ελπίδα και αγάπη,

Ευτυχία σε όλους σας στο νέο, ερχόμενο έτος 2021.

Καλή χρονιά, αγαπητοί φίλοι».

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος, μήνυμα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, πρωτοχρονιά, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK